WORDEN FIJNE DIAMANTEN SIERADEN AFVALLEN?

EEN VOLLEDIGE GIDS VOOR U:

Misschien ken je iemand die een gloednieuwe auto heeft gekocht bij een dealer en ermee van de parkeerplaats is gereden. Het voertuig zal altijd aanzienlijk minder waard zijn dan wat werd betaald bij de dealer. Sieraden zijn een uitzondering. In vergelijking met minder dure producten zoals kostuumjuwelen, worden diamanten van hoge kwaliteit geleidelijk afgeschreven.

diamanten_sieraden.

Misschien is het tijd om je sieraden eens door te nemen. Voordat u fijne en hoogwaardige diamanten juwelen koopt, zoals trouw- of verlovingsringen, is het cruciaal om de duurzaamheid en kwaliteit ervan te onderzoeken. Daarom is het een uitstekende investering.

Het vermogen van een sieraad om zijn waarde te behouden, wordt aanzienlijk beïnvloed door de materialen die zijn gebruikt om het te maken. De meeste sieraden worden echter nooit afgeschreven. Als u van plan bent diamanten juwelen te verkopen, zullen uw juwelen altijd gewaardeerd en winstgevend verkocht worden vanwege de toegenomen vraag naar diamanten.

In dit artikel wordt besproken of sieraden in de loop van de tijd in waarde dalen. We geven ook tips over welke sieraden je wel en niet moet kopen.

VERSCHIL TUSSEN KOSTUUMSIERADEN EN FIJNE SIERADEN

gold jewelry

Overweeg om te investeren in kwaliteitsjuwelen in plaats van kostuumjuwelen als u niet wilt dat uw juwelen na verloop van tijd aan waarde verliezen. Goud en platina zijn edele metalen die worden gebruikt om fijne sieraden te maken.

Bovendien kunnen ze onschatbare stenen bevatten zoals robijnen, musgravit, diamanten, enz. Kostuumjuwelen daarentegen zijn gemaakt van elk materiaal, inclusief plastic en hout, en bevatten geen duur metaal.

Op het eerste gezicht lijken kostuumjuwelen misschien artistieker en aantrekkelijker, maar de waarde ervan zal onvermijdelijk afnemen.

SIERADEN DIE NIET AFVALLEN:

In tegenstelling tot andere activa verliezen goud en platina na verloop van tijd geen waarde. Denk aan elk vast item, zoals een auto of een stuk land. Zodra u begint te rijden met uw voertuig, daalt de waarde van uw auto onmiddellijk. De waarde van uw land kan in de boekhouding dalen. De waarde van gouden sieraden zal echter nooit verminderen.

Het is cruciaal om te begrijpen dat de waarde van goud kan dalen tijdens marktdalingen. Maar zodra de markt stabiliseert en de vraag groeit, neemt ook de waarde van goud toe. U hoeft nooit afschrijvingen te ervaren als u gouden sieraden koopt van een vertrouwd merk. Hetzelfde principe geldt voor sieraden gemaakt van platina en zilver. Aangezien de vraag naar en het verbruik van platina nog steeds onder die van goud ligt, is het niet aan te raden om platina sieraden als investering te kopen.

HOE BEPAALT U DE WAARDE VAN UW DIAMANTEN SIERADEN? TOP TIPS VOOR HET KOPEN VAN DIAMANTEN SIERADEN DIE IN DE TIJD NIET VERVALLEN:

Hier zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden als u wilt investeren in sieraden die na verloop van tijd geen waarde verliezen:

Het verifiëren van de waarde van uw sieraden is van cruciaal belang in situaties zoals echtscheiding, gezinsbreuk of erfenis. Uw sieraden kunnen honderden dollars waard zijn, of het kan slechts $ 50 opleveren. Er zijn verschillende methoden om de waarde van uw Sieraden te bepalen.

Je kunt zien dat een sieraad van hoge kwaliteit is als je het lange tijd hebt gedragen en het niet is afgebroken, bekrast of van kleur is veranderd. Dat komt omdat echte en hoogwaardige diamanten juwelen na verloop van tijd zelden aantasten.

Hoewel er snelle en gemakkelijke technieken zijn om te bepalen of uw sieraden authentiek zijn, is de beste manier om de waarde ervan te bepalen een deskundige taxatie.

Als u de oorspronkelijke aankoopprijs van uw sieraden niet meer weet, kunnen experts de huidige marktwaarde schatten. U kunt echter ontdekken dat er misbruik van u is gemaakt en meer is uitgegeven dan de sieraden waard waren.

U kunt de details die u nodig heeft om de waarde van het sieraad te berekenen uit een officieel taxatierapport halen. Zo wordt het product uitgebreid beschreven, evenals de samenstelling en kwaliteit.

VERZEKERINGSBEOORDELING:

De verzekeringstaxatie, die vaak een rol speelt bij het kopen van een verlovingsring, is de meest voorkomende beoordeling van sieraden.

Het is essentieel om een ​​verzekeringstaxatie te laten doen bij het kopen van een emotioneel, duur object, zodat uw verzekeringsmaatschappij in de toekomst mogelijke problemen met een ring zal betalen.

In wezen moet de waarde vergelijkbaar zijn met het kopen van een vergelijkbaar sieraad in een relevante markt en het verkopen voor de detailhandel.

ANALYSE VAN SIERADENKWALITEIT:

Er zijn veel dingen die u kunt doen om uzelf te informeren over uw investering. Een daarvan is het bepalen van de kwaliteit van de producten.

Bijvoorbeeld, "de vier C's" zijn van toepassing op natuurlijke diamanten (slijpvorm, zuiverheid, karaat en kleur). Het is ideaal om te zoeken naar diamanten van hoge kwaliteit die vallen in GIA's D-E-kleurcategorie, de kleurloze groep met een VVS1- of VVS2-helderheid. Aangezien dergelijke edelstenen zeldzaam zijn, heb je geluk om natuurlijke diamanten te vinden met FL en IF "intern perfecte" helderheid.

Zorg ervoor dat het sieraad zwaar is voordat je het koopt. Het is essentieel om te begrijpen dat metalen zoals goud, platina of zilver meer wegen dan hun equivalenten zoals tin en messing. Je moet je realiseren dat het item is gemaakt van holle of nepmaterialen als je een dikkere gouden armband of armband ziet die lichter is dan een vergelijkbaar item dat je al hebt. Blijf dan uit de buurt van dat product, want als je dat doet, zal de waarde op den duur afnemen.

KIES VINTAGE SIERADEN IN PLAATS VAN HEDENDAAGS:

Vintage sieraden zijn veel waardevoller, zelfs als het kopen van een stuk uit de meest recente collectie van je favoriete ontwerper aantrekkelijk kan zijn. Over het algemeen neemt de waarde van een item toe met de leeftijd. Wanneer diamanten juwelen van hoge kwaliteit meer dan 100 jaar oud zijn, worden ze als antiek beschouwd.

Uitzonderlijk zullen sieraden uit de Edwardiaanse, Victoriaanse en Art Deco-periode aanzienlijk waardevoller zijn dan modernere stukken. Het stuk zal aanzienlijk meer waard zijn als het uniek is. U kunt vintage diamanten juwelen verkopen op een veiling, waar u waarschijnlijk meer geld krijgt.

KOOP VAN BETROUWBARE SIERADENMERKEN:

Koop Sieraden altijd bij een betrouwbare en erkende winkelier. De snelheid waarmee sieraden worden afgeschreven, hangt voornamelijk af van waar het is gekocht. De kans dat het product in de loop van de tijd achteruit gaat, is groter als u het bij een pandjeshuis of een veiling koopt.

 De verkoopprijs van een gevestigde juwelier wordt eerder geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij dan een andere, goedkopere prijs. Harry ChadNet is een perfect merk voor jou, waar je unieke en premium diamanten sieraden kunt krijgen.